Janković: Prvo mesto je krajnji cilj

"Ne postoji nikakav imperativ danas koji nije postojao juče, pre mesec, ili godinu dana, pet godina... Imperativ i obaveze Crvene zvezde stanuju u ovim zidinama ovde i ko god dođe na bilo kakvu funkciju u klubu, on sa tim mora da se nosi. Ovaj momenat je pomalo i specifičan jer bismo tom pobedom izašli na prvo mesto. To nam je cilj, kao i konačni cilj da na tom mestu ostanemo do kraja prvenstva, a da bismo ostali, u jednom momentu moramo da se popnemo. Mi tu priliku imamo već sutra i učinićemo sve da je iskoristimo", rekao je Janković na konferencije za medije na Marakani.

On je dodao da uz dužno poštovanje Ivanjičana rezultat pre svega zavisi od igre crveno-belih.

"Javor je u prošlom kolu skinuo veliki stres sa sebe pobedom kod kuće. Pre svega su neugodan domaćin i ekipa koja je umela Zvezdi da otkine bodove u prošlosti. Imaju trenera koga jako cenim, imaju dva stranca koja prave razliku, imaju stabilnu odbranu. Biće sigurno dobra utakmica, imamo veliko poštovanje prema njima, ali smatram da Zvezda ima veliku šansu da pobedi. Polako postajemo svesni da rezultati utakmica zavise od nas samih, našeg pristupa, naših igara, uz svo dužno poštovanje prema našim protivnicima. S tom idejom idemo u Ivanjicu, gde suštinski nećemo tražiti ništa više od onoga što tražimo uvek, a to su pobeda i nova tri boda", poručio je Janković.

Defanzivac Milan Jovanović takođe je optimistički raspoložen, ali poziva i na obaveznu dozu opreza.

"Očekuje nas utakmica kao i svaka druga u ovom gustom rasporedu. Sutra je bitno da izađemo hladne glave, i ne dozvolimo da nas poremeti činjenica da pobedom izbijamo na prvo mesto. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani, odgovorni i da ispunime sve zadatke koje je šef postavio pred nas", rekao je Jovanović.

Utakmica između Javora i Crvene zvezde igra se sutra od 15.30 sati.

(Tanjug)

Pogledajte još