Isus Hristos na štiklama povod za sukob?!

- Svakako nećemo sedeti skrštenih ruku. Spremaju se akcije. Videćete - piše "Alo" pozivajući se na izjavu jednog od vođa ekstremista.

Otvaranje izložbe "Ecce homo" švedske umetnice Elizabet Olson Valin, uprkos realnom riziku po bezbednost, nije moglo biti zabranjeno, s obzirom na to da je događaj u zatvorenom prostoru. Zato će u sredu u centru Beograda biti primenjene posebne mere bezbednosti.

Dragan Marković Palma najavio je da će mužjak žirafe u jagodinskom zoološkom vrtu dobiti devojku, a ne dečka.
- Jovanči sam nabavio devojku, koja će stići u četvrtak ili petak, jer ne želim da Jovanča sazna za paradu i postane ono što većina građana Srbije ne želi - objasnio je on.

- Organizatori nisu želeli da odustanu od izložbe, iako smo ih uveravali u mogućnost ovakvog pretećeg scenarija. Centar za kulturnu dekontaminaciju u Birčaninovoj ulici u večernjim satima biće pod policijskom opsadom. Procene govore da ekstremisti žele da izazovu haos, a povod je, umesto šetnje koja je zvanično još pod znakom pitanja, pronađen u fotografijama kojima se navodno vređa pravoslavni svet - kaže izvor "Alo" iz policije.

On otkriva da je odluci MUP-a da zabrani šetnju, a koja bi trebalo da bude objavljena dan uoči te manifestacije, prethodila izuzetno živa komunikacija premijera i vicepremijera sa predstavnicima nekoliko stranih ambasada.

- Bilo je pritisaka sa svih strana da se parada održi. To je sve što ću vam reći - kratko je rekao izvor iz vrha MUP-a.

Pogledajte još