Marković: Nisam tražila stan za sebe

BEOGRAD, 3. oktobra 2012. (Beta) - Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković izjavila je u sredu da nije tražila državni stan od Vlade Srbije za sebe, već da su traženi stanovi za zaposlene u Agenciji.

"Nisam tražila stan za sebe, ali jesam za zaposlene u agenciji jer oni imaju odredjena prava. Imaju pravo na naknade, slobodne dane, novčane naknade... Ja konkurisala nisam", kazala je Marković za B92 i dodala da je zahtev za dodelu stanova Vladi Srbije upućen 2010. godine.

Kako je navela, Vlada Srbije je Agenciji za borbu protiv korupcije prenela dva stana radi rešavanja stambenih pitanja zaposlenih.

Marković je potvrdila da su to stanovi u Kraljice Natalije i u Drinčićevoj ulici, kako je to objavio dnevni list "Blic". "Da to su ta dva stana preneta Agenciji", rekla je Marković i dodala da je protiv listova koji su objavili da je ona htela stan za sebe, pokrenut postupak zbog ugrožavanja ličnog kredibiliteta i ugleda Agencije.

Komentarišući slučaj bivšeg ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića koji nije prijavio na vreme imovinu svoje supruge, direktorka Agencije je kazala da je on bio dužan da prijavi jahtu kao da je njegova.

"Bio je dužan da to prijavi u januaru 2012. godine, a ne u julu 2012. godine", rekla je Marković.

Pogledajte još