Papić želi neku od svetskih titula

NOVI PAZAR, 3. oktobra 2012. (Beta) - Profesionalni bokserski prvak Evrope u teškoj kategoriji Sanel Papić rekao je u sredu da će se iduće godine boriti za neku od svetskih titula u verzijama Svetskog bokserskog saveta (WBC) ili Svetske bokserske asocijacije (WBA).

"Do kraja godine čeka me još jedan meč, 1. decembra u Hamburgu. To neće biti odbrana titule, već meč za rejting u šest rundi. Sledeće godine imaću dva do tri meča u kruzer kategoriji, koji je moja prirodna kategorija, a posle toga sledi meč za interkontinentalnog prvaka sveta u WBC ili WBA verziji, takodje u kruzeru", rekao je Papić radiju Sto plus.

Papić (34), član EC boksing kampa iz Hamburga, postao je krajem septembra kontinentalni prvak u verziji Evropske bokserske asocijacije (EBA). On je u meču za titulu savladao Lasla Tota (40) iz Madjarske posle samo 33 sekunde borbe u prvoj rundi.

Ovaj magistar političkih nauka iz Sjenice dodao je da mu je u Nemačkoj puno pomoglo kada su ljudi saznali da dolazi iz kraja iz kojeg je i svetski prvak Marko Huk (Muamer Hukić).

"Hukić je veliki šampion i istinska zvezda u Nemačkoj i njegovo ime mi je puno pomoglo. Kada su čuli odakle sam, prva asocijacija im je bila Muamerova srčanost i hrabrost. Dugo opstaje u jakoj konkurenciji i već devet puta je uspešno branio svetsku titulu u kruzeru, to dovoljno govori o njemu", rekao je Papić.

Pogledajte još