Sudije u zatvoru, nema ko da sudi utakmice

VARŠAVA, 26. marta 2009. (Beta) - Serija hapšenja fudbalskih sudija u Poljskoj zbog korupcije toliko je proredila njihove redove da uskoro neće imati ko da sudi prvoligaške utakmice.

Rano jutro u Varšavi uhapšen je još jedan sudija poljske prve lige, Pjotr P, a prethodno u sredu njegov kolega iz Sosnovca Mariuš Ž. Sa njima dvojicom, zbog korupcije je u poljskim istražnim zatvorima već 68 sudija i fudbalskih funkcionera.

"Za prvoligaške fudbalske utakmice moramo da imamo najmanje 18 glavnih sudija", kazao je danas poljskoj televiziji TVN24 šef sudijskog kolegijuma u Poljskom fudbalskom savezu Kažimjež Stenpjenj.

"Moramo da računamo da oni idu da sude i međunarodne utakmice, da će biti i nekih povreda, a i sudija je samo čovek i povremeno ima pravo na slobodni vikend", dodao je Stenpjenj.

Fudbalski savez Poljske posle jutrošnjeg hapšenja na raspolaganju ima svega 17 sudija, a očekuju se i nova privođenja.

"Računam da će mi do kraja sezone još nekoliko sudija ispasti sa liste. Čišćenje tih Augijevih štala i dalje traje i nikako mu se ne vidi kraj", kazao je Stenpjenj o dodatnim problemima koje je donela korupcija poljskom fudbalu.

Pogledajte još