Otkrivena McDonaldsova tajna! Neće vam se svideti!

Mnogi su pokušali da objasne zašto se hamburgeri iz popularnog lanca brze hrane ne kvare, ali na na insitiranje jednog Kanađanina, uprava McDonald'sa objavila je njihov službeni odgovor.

- Mikrobi koji uzrokuju truljenje su slični nama, odnosno i njima je potrebna vodu, nutrijenti, toplina i vreme za rast i razvoj. Ako izostane jedan od spomenutih elemenata truljenje izostaje.

Hamburgeri, prema njihovim zaključcima, gube vodu u procesu pečenja, baš kao i peciva, pa objašnjavaju da celi hamburger ostaje bez vode i vlage, što onemogućuje započinjanje procesa truljenja.

- Kada ih recimo ostavite otvorene u prostoriji, oni i dalje gube vodu. Zato u nedostatku vlažnosti, hamburger se jednostavno isuši i ne istrune - stoji u saopštenju na službenim stranicama McDonaldsa, a prenosi Business Insider.

Da se hamburger može pokvariti jedino u zatvorenoj plastičnoj foliji mnogi znanstvenici osporavaju i tvrde da su njihove namirnice verovatno prepune aditiva i kojekakvih drugih supstanci što omogućavaju produženi rok trajanja, a sigurno nisu dobre za zdravlje ljudskog organizma.

Pogledajte još