Borba za pravdu traje i danas

BEOGRAD, 3. oktobra 2012. (Beta) - Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je u sredu da ni 13 godina posle pokušaja atentata na njega i ubistva četvorice funkcionera SPO, nije manji bol koji oseća niti ima lakše sećanje.

"Borba za pravdu i kaznu ubicama i organizatorima traje i danas, jer je većina onih koji su naredili, pripremali, organizovali i platili ubistva na slobodi", istakao je Drašković u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Drašković je ukazao da napori da se teror tog vremena definiše, osudi i sankcioniše u celini, nemaju podršku društva, niti ijedne nazovi demokratske vlade do sada.

"Naprotiv, aktivni učesnici tog ubistva i ubistava (Slavka) Ćuruvije, (Ivana) Stambolića, sudije (Nebojše) Simeunovića, Dade Vujasinović i mnogih još, uticajni su predstavnici vlasti ili vladari službi iz senke", naveo je Drašković.

On je ocenio da je "nova vlada to i ozvaničila imenovanjima u ministarstvu pravde pripadnika odeljenja za ubistva, čime jasno poručuje da ne samo da ne osudjuje državni teror iz vremena Miloševića već ga podržava, rugajući se žrtvama".

Pogledajte još