Država dužna da omogući Paradu ponosa

BEOGRAD, 3. oktobra 2012. (Beta) - Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je u sredu da je država dužna da omogući održavanje Parade ponosa koja je "velika usluga svima u državi", jer se kroz odnos prema šetnji može videti kakva je današnja Srbija.

"Mislim da je ta šetnja (Parada ponosa) velika usluga svima u ovoj zemlji jer kroz odnos prema toj šetnji mi možemo videti kakva je današnja Srbija i koliko smo mi daleko od one zemlje koju često opisujemo pred sobom", rekao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije.

On je kazao da je otac četvoro dece i da "posebno nema razumevanja za one koji brane hrišćanske vrednosti tako što misle da svakog oktobra mogu da polome Beograd, isprebijaju one koji su nemoćni i za to indirektno dobiju podršku onih koji su dužni to da spreče".

"Nasilje koje je u oktobru pred našim očima je nasilje koje se može pojaviti i drugom prilikom. Sramni nastup Srpske pravoslavne crkve je odgovor zašto je Srbija toliko tragična i nesrećna zemlja. Ne brani se hrišćanstvo tako. Suština hrišćanstva je ljubav, ja sam to tako shvatio", rekao je Jovanović.

Komentarišući izložbu fotografija "Eče Homo" švedske autorke Elizabet Olson Valin na kojoj je prikazan Isus u društvu pripadnika LGBT zajednica, a koja će biti otvorena večeras u Beogradu, Jovanović je rekao da oni kojima se ne dopada ne treba ni da idu na nju.

Pogledajte još