Gradjani najviše veruju SNS-u

BEOGRAD, 3. oktobra 2012. (Beta) - Najveću podršku gradjana, 30 odsto, trenutno ima Srpska napredna stranka (SNS), na drugom mestu je Demokratska stranka (DS) sa 19,1 i na trećem sa 14,8 odsto je koalicija oko socijalista, pokazalo je istraživanje agencije Faktor plus predstavljeno u sredu.

Ispitivanje javnog mnjenja u Srbiji nazvano "Politički barometar oktobar 2012" ta agencija je sprovela na uzorku od 1.200 gradjana krajem septembra i početkom oktobra, kvantitativnom istraživačkom tehnikom.

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić rekao je na konferenciji za novinare da nema velike razlike u rejtingu stranaka u odnosu na prethodno istraživanje i ocenio da se DS "i dalje dobro drži s obzirom šta je sve snašlo".

Prema tom istraživanju, Demokratsku stranku Srbije (D S S) koja je na četvrtom mestu, podržava 7,9 odsto ispitanika, Ujedinjene regione Srbije (URS) sedam odsto i Liberalno demokratsku partiju 6,3 odsto.

Najveći deo ispitanika, 59 odsto, odgovorilo je da je predsednik SNS-a i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić "najjača figura" u vladi, dok se za predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) i premijera Ivicu Dačića opredelilo 34 odsto ispitanih.

Predsednik URS-a i ministar finansija Mladjan Dinkić je najjača figura za četiri odsto ispitanika.

Medju devet političara koji ulivaju najveće poverenje medju ispitanicima, 24 odsto njih se opredelilo za predsednika Srbije Tomislava Nikolića, 20 odsto za Vučića, 15 odsto za zamenika predsednika DS i gradonačelnika Beograda Dragana Djilasa, 12 odsto za predsednika DS Borisa Tadića i deset odsto za Dačića.

Pogledajte još