Dlakavi ili ćosavi ili muško je muško!

Onda je na scenu stupio metroseksualac, a Džejms Bond se pojavio izbrijan kao plivač i sigurno, kako se može naslutiti sa uredno depiliranom muškošću.

Da li je u pitanju opsednutost savremene civilizacije dlakama ili samo vešt reklamni pristup koji ide na ruku promoterima raznih vrsta trajnih epilacija ili depilacija ili po malo od svega prosudite sami. Tek i malo jače dlakavi muškarci se u nekim kulturama posmatraju kao zveri, dok se u drugima kotiraju kao najpoželjniji ljubavnici.

Dosta ljudi tvrdi da je depilacija tela deo lične higijene. I dok su dlake nekada bile zaštitni znak mačo muškaraca, danas se posebno u svetu šoubiznisa ne može videti dlakav muškarac.

Muškarci tvrde da žene generalno ne vole dlake na muškom telu, pogotovo ne u velikim količinama, ali nemaju ništa protiv brade od tri ili više dana.

Pubične i malje ispod pazuha imaju ulogu da uhvate, a onda osuše posebne hormone koje telo ispušta kako bi privuklo suprotan pol, tvrdi dr Mark Pomeran, profesor sa Čikaškog univerziteta.

Sigurno je obavezno da za početak muškarci uklone dlake iz nosa ili ušiju. Ali ko danas gleda nos i uši? Muškarci uklanjaju dlake sa leđa idu na depilaciju prsa, ali i intimnih delova tela, i rade sve ono za šta bi ih pre nekoliko decenija proglasili, klinički ludim, kao na primer, depilaciju intimnih delova muškog tela...

Depilacija pod nazivom "bro-zilian" uključuje depiliranje kompletnog međunožja.

Slavni kozmetički salon "New York's Bliss Spa" čupanje dlaka voskom s muških genitalija uveo je u svoju ponudu početkom 2012. godine, a slični tretmani sve su popularniji i u kozmetičkim salonima širom Evrope, piše Dejli Mejl.

U londonskom muškom kozmetičkom salonu "Refinery", dlake s intimnih područja muškaraca se uklanjaju sedam godina, pa čak i postoje različiti nazivi za različite vrste intimne muške depilacije.

"Universe" uključuje depilaciju dlaka s zadnjice, testisa i bikini zone, "Galaxy" je depilacija područja oko polnog organa, zadnjice i testisa "Mercury" obuhvata kompletnu depilaciju donjeg dela tela muškarca.

Dobra vest za dlakave muškarce, ma koliko nekom zvučila neverovatno stiže od američkog psihijatra dr Akaradija koji tvrdi da su maljavi muškarci pametniji.

(old_image)

Pogledajte još