Robinjo: Trudim se i kada igram za Siti

BEOGRAD, 26. marta 2009. (Beta) - Brazilski fudbaler Robinjo odbacio je kritike medija da bolje i motivisanije igra za reprezentaciju Brazila nego za njegov klub Mančester siti.

Mediji su prethodnih nedelja kritikovali Robinja zbog loših igara i nedostatka motiva, kao i da ne daje sve od sebe na utakmicama koje igra za Mančester siti.

Čelnici Sitija su prošlog leta platili Real Madridu 32 miliona funti za dovođenje Robinja, čime je Brazilac postao najskuplji fudbaler u Britaniji.

Međutim, 25-godišnji igrač odbacio je optužbe i rekao da je posvećen Sitiju isto koliko i reprezentaciji Brazila.

"Iskreno sam posvećen klubu. Ponekada me pitaju zašto bolje igram za Brazil... Uveravam vas da uvek isto igram, ali Siti je jedna ekipa, a reprezentacija Brazila potpuno druga. U Sitiju igraju dobri igrači, ali kada igram sa Ronaldinjom i Kakom - to je potpuno drugačije", rekao je Robinjo a preneo "Skaj Sports".

Takođe, Robinjo je dodao da je ove sezone u dresu Sitija postigao 11 golova u Premijer ligi.

Robinjo se trenutno nalazi na pripremama selekcije Brazila za kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo protiv Ekvadora i Perua. Međutim, pripreme nacionalnog tima uzdrmale su izjave legendarnog fudbalera Pelea da je Robinjo narkoman.

Pele je nakon toga istakao da je njegova izjava pogrešno protumačena i da nije mislio na Robinja.

Fudbaler Sitija rekao je da je razočaran postupkom jednog od najboljih fudbalera svih vremena, ali da je ta priča za njega završena.

"Sve se otrglo kontroli. Gledao sam intervju kada je Pele rekao da ga novinari nisu najbolje razumeli i da on to nije mislio. Nikada nisam koristio drogu, a da jesam sigurno ne bih bio u reprezentaciji. Ta priča je za mene završena", rekao je Robinjo.

Selekcija Brazila kvalifikacije za Svetsko prvenstvo nastavlja u nedelju, na gostovanju utakmicom protiv Ekvadora, dok u sredu, 1. aprila dočekuje Peru.

U Južnoameričkoj kvalifikacionoj grupi Brazil je na drugom mestu, iza Paragvaja sa 17 bodova.

Pogledajte još