Misica trenira muški fudbalski klub u Hrvatskoj

Tihana Nemčić ima samo 24 godine i već je izazvala buru u hrvatskoj javnosti kada je postala trener muškog fudbalskog kluba Viktorija Vojakovac.

Nekadašnja finalistkinja izbora za mis sporta Tihana izgleda da je podjednako vešta i sa lopom i sa štiklama.

Tihana trenira fudbal od detinjstva, a ponudu da trenira jedan muški fudbalski klub dobila je posle završenog fakulteta.

- Kad su čuli da sam završila Kineziološki fakultet i da imam trenersku licencu pozvali su me na razgovor. Ja sam malo razmislila i prihvatila, jer je to velik izazov za mene. Uz Viktoriju, treniram i žensku reprezentaciju Hrvatske za mlađe od 17 godina, a igram u Dinamu od svoje 14. godine. Nisam odustala od igračke karijere, ali sam prošle godine operisala koleno i tek se sada vraćam u pogon. Nadam se da ću uspeti sve to da iskombinujem - izjavila je Tihana za "Jutarnji list".

Muška ekipa koju trenira ju je odlično prihvatila, možda i zbog toga što sve radi na "ženski finiji način".

- Muški treneri su ponekad jako, kako bih to rekla, živčani. Ja ne vičem na igrače, sve što im imam da kažem objašnjavam im na finiji način, ne grdim ih kada nisu dobri - kaže Tihana.

Tihana ima velike ambicije želi da nastavi igračku karijeru, završi UEFA školu za trenere, dobije profesionalnu licencu i trenira vrhunske evropske klubove.

Pogledajte još