Na setu filma "Spomenik Majklu Džeksonu"...

Nakon četiri godine priprema, režiser Darko Lungulov je juče u selu Lozovik, kod Velike Plane, počeo snimanje svog drugog igranog filma “Spomenik Majklu Džeksonu”.

U ovoj crnoj komediji Boris Milivojević će igrati Marka, koji, da bi spasao umiruću varošicu u kojoj živi i da bi sprečio ljubav svog života da ode, podiže spomenik kralju popa. Milivojević je juče snimio prve scene, u kojima glumi sa Branislavom Trifunovićem, koji ga u ovoj filmskoj priči pokušava sprečiti u nameri o izgradnji spomenika.

(old_image)

- Ovo neće biti priča o Majklu Džeksonu, već o nama, o potrazi za novim herojima i novim indentitetom, o potrazi za spasom i nadom. Želim da napravim film koji govori o ozbiljnim temama, ali kroz komediju - bizarnu priču sa šarmantnim, nesvakidašnjim likovima. Ovakav pristup dozvoliće mi da bolne teme dotaknem na komičan, ali veoma emotivan način. Glavno mesto dešavanja našli smo u mestu Lozovik kod Velike Plane, koje, kao da je pravljeno upravo po našem scenariju. – kaže Lungulov.

(old_image)

Ideja glavnog lika Marka o izgradnji spomenika privlači pristalice, ali i neprijatelje. Očajan, ali odlučan da uspe, Marko falsifikuje pismo kralja popa i tako uspeva da ubedi gradonačelnika i sve ostale da Majkl Džekson dolazi u njihovu varošicu na otkrivanje spomenika. Varošica najednom oživi, ljudi su puni elana i nade, a Marko uspeva da pridobije svoju ljubav da ostane.
Tokom otkrivanja spomenika, iznenada stiže vest o smrti pravog Majkla Džeksona. Ceo ludački sled događaja dovodi do ispunjenja Markovog sna, ali na ironičan i neočekivan način – stoji u sinopsisu.

(old_image)

U narednim danima Milivojeviću i Trifunoviću će se u Lozoviku pridružiti i Nataša Tapušković, Dragan Bjelogrlić, Emir Hadžihafizbegović, Toni Mihajlovski, Mirjana Karanović, Snežana Divac i drugi. Nakon Lozovika, snimanje će biti nastavljeno na aerodromu ''Ponikve'' kod Užica, u Vojvodini i Skoplju.

Pogledajte još