Bekam: Šiltonov rekord nije nedostižan

LONDON, 26. marta 2009. (Beta-Rojters) – Engleski fudbalski reprezentativac Dejvid Bekam rekao je da je prelaskom u Milan popravio formu, ali i da bi mogao da obori rekord golmana Pitera Šiltona od 125 nastupa za nacionalni tim.

Bekam bi mogao da dođe do 109 nastupa za Englesku na prijateljskoj utakmici protiv Slovačke u subotu, ili na kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo protiv Ukrajine u sredu i tako popravi rekord Bobija Mura od 108 nastupa.

“Velika mi je čast da igram za Englesku, a u ovom trenutku svaka utakmica za mene predstavlja bonus. Kada sam imao 94 ili 95 nastupa nisam očekivao da ću odigrati ni 100 mečeva i svi su mislili da ću se povući. Međutim srećan sam što sam odigrao 108 utakmica, a verovatno ću i 109. meč“, rekao je Bekam za “Skaj Sports”.

Bekam je istakao da nisu najvažnije brojke, već da se Engleska kvalifikuje na Svetsko prvenstvo.

Raspored utakmica engleske reprezentacije je takav da bi Bekam mogao da obori Šiltonov rekord i pre Svetskog prvenstva 2010. godine.

“Svi su počeli da pričaju o rekordu. Ovoga trenutka ne razmišljam o tome, jer znam da stvari mogu da se promene. Međutim, igranje u Milanu mi pruža mogućnost da igram na višem nivou, a samim tim i međunarodne utakmice, što bi obaranje rekorda učinilo mogućim“, dodao je on.

Bekam je iz Los Anđeles Galaksija došao na pozajmicu u Milan i u italijanskom klubu će ostati do kraja sezone.

“Mislim da mi je igranje u Milanu popravilo formu. Kada sam stigao na pripreme ‘crveno-crnih’ u Dubai imao sam višak kilograma, a sada sam potpuno spreman. Morao sam da se prilagodim italijanskom stilu igre, uspeo sam u tome i sada uživam u igri“, dodao je on.