RTB Bor pomaže Zlatari Majdanpek

BOR, 4. oktobra 2012. (Beta) - Industrija prerade metala (IPM) u Majdanpeku, u okviru koje posluje i "Zlatara", dobila je u četvrtak od Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor 17 kilograma srebra i tonu bakra za pokretanje proizvodnje.

"Na osnovu nedavno potpisanog ugovora, kombinat bakra će isporučiti IPM-u metal pod povoljnijim uslovima koji prodrazumevaju odloženo plaćanje na tri meseca", saopštilo je rukovodstvo borskog kombinata.

Zamenica generalnog direktora RTB-a Mirjana Antić naglasila je da je Izvršni odbor direktora Basena "Bor" jasno pokazao da snažno podržava napore rukovodstva IPM, nekad širom sveta poznatog proizvodjača nakita, da obnovi proizvodnju i poveća promet.

Kako je objašnjeno, srebro i bakar će biti naplaćeni početkom naredne godine, po berzanskim cenama iz oktobra.

"IPM je jedino preduzeće iz ranijeg poslovnog sistema RTB Bor Grupe koje je ostalo neprivatizovano. Iscrpljeno je dugogodišnjim pokušajima prodaje i zbog resturkturiranja nije u mogućnosti da kod poslovnih banaka dobije kredit za kupovinu repromaterijala neophodnog za 'podizanje' proizvodnje i prometa", objasnila je Mirjana Antić.

Pogledajte još