Navijači Engleske očajni zbog poraza

LONDON, 2. jula 2006. (Beta-AP) - Navijači Engleske koji nisu putovali u Nemačku na Svetsko prvenstvo teško su podneli poraz svoje reprezentacije od Portugala, a posebno su nezadovoljni jer je njihova ekipa još jednom eliminisana nakon lošijeg izvođenja penala.
Engleska je izgubila od Portugala 3:1 nakon lošijeg izvođenja penala. Ta reprezentacija je ispala na penale protiv Portugala i na Evropskom prvenstvu 2004. godine.
Britanska štampa je kao glavne razloge ispadanja navela loše izvođenje penala, ali i crveni karton koji je u 62. minutu dobio mladi napadač Engleske Vejn Runi, od kojeg je nacija mnogo više očekivala.
"Kao i obično nismo se pokazali kada je trebalo. Runi treba da pregleda glavu. Jeste da je bio isprovociran ali mora već jednom da odraste, a ne da se ponaša kao klinac", smatra navijač Engleske iz Njukasla, Alan Tipin.
Mark Šarp iz Notingema je rekao da je pretpostavljao da će Engleska ispasti čim je utakmica došla do penala."Nikada nismo uspeli da prođemo na penale, zar ne? Imali smo puno šansi, ali jednostavno nismo bili dovoljno dobri da postignemo gol", kaže Šarp.
Dvadesetpetogodišnja Dona Digons iz Safolka je ogorčena zbog neodgovornog ponašanja pojedinih reprezentativaca Engleske."Na SP smo poveli klince i ogorčena sam zbog toga. Naročito me je pogodio način na koji je Runi isključen", kazala je ona.
Bivši kapiten Engleske, Alan Širer, koji je komentarisao meč za Bi-bi-si (BBC) poručio je Runiju, koji je isključen nakon faula nad klupskim saigračem Kristijanom Ronaldom, da treba da "nabode" Ronalda kada ga vidi sledeći put na treningu Mančester junajteda.

Pogledajte još