Ne pripremam Telekom za prodaju

BEOGRAD, 5. oktobar 2012. (Beta) - Vršilac dužnosti generalnog direktora Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk izjavio je da ne priprema to javno preduzeće za prodaju i da je njegov zadatak da podigne vrednost kompanije.

"Nisam dobio mandat da pripremam Telekom za prodaju. Ovde sam da podignem vrednost kompanije, kao i svaki menadžer i to je jedino čime ću se baviti", rekao je on u intervjuu za dnevni list Politika.

Ćulibrk je rekao da je njegov cilj da firma više vredi, a da će vlasnik da odredi da li i kada Telekom treba da se proda i dodao da ta kompanija može i ubuduće veoma dobro da radi bez obzira na to da li će biti privatizovana.

On je rekao da ukupan dug Telekoma sada iznosi 700 miliona evra, sa kamatama oko 760 miliona evra, ali da je Telekom i pored toga likvidan.

"Najveći izazov će biti sledeće godine jer od janura kreće otplata kredita i treba obezbediti 305 miliona evra kako bismo namirili obaveze prema poveriocima. To neće biti lako, ali ponavljam da nemamo problema i da svoje obaveze redovno ispunjavamo", rekao je Ćulibrk.

Na pitanje šta se dešava sa besplatnim akcijama, Ćulibrk je odgovorio da će se Telekom obratiti vladi i videti kad je pravi momenat da se počne sa trgovanjem akcijama.

Pogledajte još