Zagrebačka filharmonija ponovo u Beogradu

BEOGRAD , 5. oktobra 2012. (Beta) - Zagrebačka filharmonija i solista Ning Feng pod upravom dirigenta Perija Soa nastupaju u petak uveče u 20.00 sati u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, a taj koncert otvara drugu sezonu regionalno projekta "Pika-Točka-Tačka".

Na programu je delo predsednika Hrvatske Ive Josipovića "Samba da kamera" (camera) za gudački orkestar, Bruhova "Škotska fantazija" i Bramsova "Četvrta simfonija".

Josipovićevo višestruko nagradjivano delo "Samba da kamera" iz 1985. godine, napisano je za 13 gudača, ili orkestar, a utemeljeno je na kompozitorovom poigravanju ritmičkim i melodijskim uzorcima sambe, kroz sedam medjusobno različitih sekcija.

Mladi dirigent Peri So ostvario je značajnu umetničku karijeru i dobitnik je najviših priznanja na medjunarodnim takmičenjima dirigenata, a violinista Ning Feng osvojio je evropsku publiku besprekornom tehnikom i upečatljivom lirikom.

Zagrebačka filharmonija poslednji put gostovala je u Beogradu u maju, posle tri decenije pauze, a taj koncert takodje je organizovan u zajedničkom projektu Ljubljanske, Zagrebačke i Beogradske filharmonije "Pika-Točka-Tačka".

Pogledajte još