Premijera predstave Ubiti Zorana Đinđića

NOVI SAD, 5. oktobra 2012. (Beta) - Komad je rađen po motivima istoimene drame Rajka Đurića i Zlatka Pakovića, a Paković potpisuje i adaptaciju i režiju predstave.

Kako je objašnjeno, premijera je simbolično zakazana za 5. oktobar, odnosno na 12. godišnjicu rušenja režima Slobodana Miloševića.

Zlatko Paković: O korisnicima ubistva

istina o atentatu na premijera Srbije Zorana Đindjića ne nalazi u motivima za njegovo ubistvo, već u rezultatima tog ubistva.

"Dosta se govorilo o izvršiocima, a sada je vreme da se govori i o korisnicima atentata na Đindjića", rekao je Zlatko Paković novinarima i ocenio da se istina o atentatu na premijera Srbije Zorana Đindjića ne nalazi u motivima za njegovo ubistvo, već u rezultatima tog ubistva.

"Predstava je osveta svima onima koji su priželjkivali premijerovo ubistvo i njime se okoristili. Oni čine sve da građani Srbije budu nezadovoljni i sumorni", rekao je Paković.

U predstavi igraju Nikola Đuričko, Emina Elor, Bojan Dimitrijević, Jovana Stipić, Igor Filipović i Milijana Makević.

Scenografiju su uradili novosadski umetnik Nikola Džafo i njegova asocijacija "Art Klinika", muziku je komponovao Božidar Obradinović, a tekstove pesama napisao je Tomislav Marković.

Pogledajte još