Godinu dana od smrti Stiva Džobsa

Stiv Džobs je preminuo u 56. godini života u svom domu u Palo Altu, nakon duge borbe s rakom gušterače, još iz 2004. godine, kad je operisan, a povodom godišnjice smrti velikog Sitva, Apple kompanija mu je posvetila poseban deo na svojim stranicama, nazvavši stranicu "Remembering Steve".

Više od milion ljudi širom sveta podelilo je svoje misli, sećanja i osećanja prema ovom velikanu, koji je ostavio neizbrisiv trag u ne samo u IT industriji, već i u modernoj istoriji čovečanstva.

U gradiću Kupertino u kojem se nalazi sedište kompanije Apple, povodom godišnjice smrti Stiva Džobsa, na Kupertino Sivik Centru zastava će biti spuštena na pola koplja.
"Stiv je odrastao i pohađao školu u Kupertinu. Kako su njegova kompanija i vizija rasle, tako je i naša zajednica shvatila da možemo da promenimo svet nabolje. Spuštanje zastave na pola koplja samo je mali podsetnik na dubok trag koji je taj čovek ostavio na našu zajednicu", rekao je ovim povodom gradonačelnik Palo Alta, Mark Santoro, a prenosi mercurynews.com.

Pogledajte još