Novi roman Tonija Parsonsa "Potraga za suncem"

Toni Parsons je jedan od najpopularnijih pisaca današnjice. Planetarni uspeh postigao je knjigom „Čovek i dečak“ i od tada ne prestaje da izaziva interesovanje sa svakim naslovom koji objavi.

Kada se taksista Tom Fin sukobio s dvojicom provalnika u svojoj kući i zbog toga zamalo nije završio u zatvoru, odlučio je da se s porodicom preseli na tropsko tajlandsko ostrvo Puket.

Puket je ostvarenje svih snova porodice Fin – tropski raj u kom deca plivaju sa slonovima, giboni pevaju ljubavne pesme u džungli, Andamansko more liči na tirkizno staklo, a mlada porodica može slobodno da se razvija. No nesreće izazvane ljudskom voljom i neukrotive sile prirode prete ovoj tropskoj idili.

Roman se pojavio u Engleskoj u junu 2012. godine. Delom je inspirisan Parsonsovim iskustvom – kad je bio mali, njegovi roditelji su planirali da se odsele u Australiju, pa su odustali u poslednjem trenutku; a na Tajland odlazi poslednjih 20 godina i radnja romana se dešava na plaži koja zaista postoji.

Roman „Potraga za suncem“ je knjiga o veri i čežnji koja će se još dugo čitati.

Laguna je objavila sve knjige Tonija Parsonsa: „Odlasci“, „Za moju malu“, „Čovek i žena“, „Prava porodica“, „Naše nezaboravljene priče“, „Moja omiljena supruga“, „Novi početak“ i „O životu, smrti i doručku“, zbirka priča koje je pisao kao kolumnista Mirora.

Pogledajte još