Komunalni policajci koji preteraju biće kažnjeni

BEOGRAD, 5. oktobra 2012. (Beta) - Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas izjavio je u petak da će svaki komunalni policajac koji pretera u primeni sile i prekrši zakon biti za to najstrože kažnjen i istakao da svi putnici moraju da plate karte u javnom gradskom prevozu.

"Naravno da osudjujem kada komunalni policajac više puta udari putnika u autobusu, ali naravno i da osudjujem i kada putnik neće da izadje iz autobusa i prvo kontrolora izbaci kroz vrata, a našem komunalnom policajcu da crnogorski pasoš sa adresom u Beranama i kaže 'napišite mi kaznu za Berane'", rekao je Djilas novinarima u Skupštini Beograda, pošto je primio delegaciju iz Nemačke.

Djilas je istakao da je Beogradu "vrlo značajan" svaki gradjanin Beograda.

"Vrlo su nam značajni sjajni studenti kao taj gospodin koji ima 31 godinu i studira, ali mogli bi da izdržimo njegov gubitak i da se on vrati u Berane i tamo da se vozi besplatno. U Beogradu će se oni koji dodju voziti uz plaćenu kartu. Šta bi mu se desilo u Parizu, Berlinu ili bilo gde kada bi dao pasoš i rekao 'pošaljite mi kaznu na Berane'. Mislim da bi proveo neko vreme u zatvoru, a onda bi se uz pomoć države vratio u Berane", rekao je Djilas.

Djilas je naveo da će broj vozila javnog gradskog prevoza u Beogradu biti smanjen za trećinu ako više od trećine ljudi ne bude plaćalo kartu, jer ne postoji nijedan grad u svetu koji može nešto tako da izdrži.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.