Modni trikovi za prikrivanje šlaufa na stomaku

Zaboravi preuske majice!

Ne, nije rešenje da nosiš "džak" na sebi da bi nedostaci bili prikriveni. Ali, ako imaš "salce" na stomaku, preuske majice ipak ostavi u ormanu dok se ne posvetiš sticanju bolje linije. Izaberi tunike i bebi-dol modele od ležernih materijala poput pamuka ili lana i osećaš se mnogo prijatnije, jer te neće ništa stezati, a i nećeš se stalno gledati u ogledalu koliko ti se "ocrtava" višak na stomaku.

NAUČI OD NAJBOLJE: Neprolazni modni saveti Koko Šanel

"Vojničke" pantalone i "zvoncare" - ćao!

Sve krojeve pantalona koje su uske u kukovima, a na dole se šire, poput "zvoncara", možeš da zaboraviš. One previše šire i otkrivaju sve ono čime ne želiš da se hvališ. "Vojničke" pantalone su, takođe, neprijatelj "salca" na stomaku i kukovima. Najbolje bi bilo da izabereš neki zabavan model sa bočnim rajsferšlusom koje su ti baš taman - ni prevelike, a ni preuske.

NAŠ PREDLOG: Šta da obučem danas?

Dobro skrojen sako je tvoj prijatelj!

Pravilo kojeg treba svako da se drži, a ne samo osobe sa "šlaufom" jeste: sako ili blejzer moraju da prate liniju tela, ne smeju biti ni preuski, ni preširoki. Znači, ili kupi idealan za tvoju figuru ili ne kupuj. Ako imaš problem sa viškom na stomaku, naš predlog je: dobro skrojeni sako na kopčanje ili sa pojasom koji se vezuje čime će se linija struka više istaći.

HIT: Moda osamdesetih

Dobro izabran materijal je tvoj kamuflažni trik!

Kao što je koža taj kameleonov "trik" za prilagođavanje sredini, tako je za tebe i tvoj stomačić kamuflaža dobro izabran materijal. Okreni glavu kada vidiš da na etiketi piše poliester ili likra, jer su to materijali koji se lepe za telo i od kojih će tvoj višak, ma koliko mali bio, izgledati veći nego što zaista jeste.

ONA ZNA KAKO: Bijonse u rok fazonu ove jeseni

Modni dodaci su tvoj vatromet koji odvlači pažnju!

Dobar modni dodatak i najdosadniju odevnu kombinaciju može da "izvuče". Isto važi i kada imaš problema sa "salcem" na stomaku. Izaberi, npr., neku dobru malu ili veliku torbu, lepu ešarpu, efektnu dugačku ogrlicu i već si na pola puta da se izboriš sa tim frustrirajućim viškom na stomaku.

I na kraju, zapamti: Voli sebe sa svim nedostacima! Radi na sebi! Ne plaši se da eksperimentišeš sa modom!

Pogledajte još