Hamilton razočarao na treningu pred prvu trku sezone

MELBURN, 27. marta 2009. (Beta-Rojters) - Britanski vozač Luis Hamilton razočaravajuće je počeo put ka odbrani titule najmlađeg šampiona Formule jedan, pošto je na treningu za prvu trku sezone, Veliku nagradu Australije, bio ispod očekivanog nivoa.

Hamilton je na prvom treningu zauzeo 16. mesto, a na drugom tek 18, što je potvrdilo njegove ranije ocene da će, barem na početku sezone, imati velikih problema sa sporim Meklarenovim automobilom.

"Nismo tamo gde bismo želeli, ali radimo izuzetno naporno kako bismo ispravili stvar. Pred nama je težak izazova, ali verujem da ako postoji neki tim koji može da se izbori sa situacijom, onda je to moj tim", rekao je Hamilton na konferenciji za novinare.

Najbolje vreme na prvom treningu na stazi u Albert Parku kod Melburna ostvario je Niko Rozberg iz Vilijams-Tojote, iza koga su bili njegov klupski kolega Kazuki Nakadžima i Kimi Rajkonen iz Ferarija.

Rozberg je bio najbrži i na drugom treningu na kome je drugu poziciju zauzeo Rubens Barikelo iz Braun-Mercedesa, a treću Jarno Truli iz Tojote.

Pogledajte još