Vukoičić: Zvezda nije favorit protiv Olimpije

"Olimpija ima promenjen tim u odnosu na prethodnu sezonu. Već godinama su u problemima, ali su uspeli da naprave interesantan spoj mladosti i iskustva. Šuterski su jako dobar tim i mi nismo favorit u tom meču, ali se nećemo predati bez borbe", kazao je Vukoičić novinarima uoči utakmice koja će se igrati u nedelju od 18.00 u beogradskoj hali Pionir.

Zvezda je poražena u prva dva kola Jadranske lige, dok je Olimpija ostvarila dve pobede.

Loš start crveno-belih rezultirao je smenom trenera Milivoja Lazića.

"U prvom planu nam je rezultat i možda se igra u narednih nekoliko utakmica nekome neće svideti. Cilj Zvezde je da ne gubi na svom terenu i ambicije su vrlo visoke bez obzira na trenutno negativan skor. Veliku tenziju i pritisak koji osećaju igrači moraćemo da pretvorimo u motivaciju i smirenost", istakao je Vukoičić.

Doskorašnji trener beogradske Mega Vizure je kazao da mu se posle prvog treninga sa crveno-belima čini da igrači deluju "previše stegnuto".

"Momci su mnogo toga prošli. Deluju uplašeno, ali situacija je takva kakva je. Ima dovoljno vremena da se stvari poprave, ostale su nam još 24 utakmice", kazao je Vukoičić.

"Na svakoj poziciji imamo po nekoliko igrača, neke znam od ranije i to mi dosta olakšava posao", dodao je on.

Vukoičić je istakao da mu je treniranje Zvezde najveći klupski izazov u karijeri.

"Da sumnjam i da ne verujem da može da se nađe rešenje za trenutne probleme ne bih bio ovde. Potpisao sam ugovor na tri godine i voleo bih da ostanem najmanje toliko"
, rekao je Vukoičić.

Beta

Pogledajte još