Janković: Protiv Engleza sa velikim samopouzdanjem

"Od prvog okupljanja je prošlo 22 meseca. Dobro smo radili u tom periodu i ispunili cilj. U baraž ulazimo sa velikom dozom samopouzdanja i optimizma ali, naravno, poštujemo Engleze koji su redovni učesnici u završnicama velikih takmičenja za mlađe kategorije", rekao je Janković novinarima u Beogradu.

Srbija i Engleska prvu utakmicu igraće 12. oktobra u Noriču, a revanš je četiri dana kasnije u Kruševcu.

U odnosu na prethodne utakmice kvalifikacija, koje je Srbija završila bez poraza, na selektorovom spisku nema Nenada Krstičića, dok se u tim vratio Darko Lazović.

"Krstičić je prekomandovan u A tim i svima nam je drago zbog toga. U ekipu se vratio Lazović, a čestitao bih i Goranu Čaušiću na prvom pozivu u mladu reprezentaciju. On je prethodno igrao za selekcije igrača do 19 i 20 godina", kazao je Janković.

On je ocenio da posle prvog duela sa Engleskom "ništa neće biti rešeno".

"Nemamo čega da se bojimo tamo. Idemo hrabro i verujemo u dobar konačan rezultat baraža"
, dodao je Janković.

Englezi su pre nekoliko dana iskoristili mogućnost uvida u vizne aplikacije za Veliku Britaniju i na sajtu svog Fudbalskog saveza objavili spisak reprezentacije Srbije.

Ispostavilo se, međutim, da on nije bio potpuno tačan, a Janković je ocenio da su Englezi tim potezom pokazali koliko su posvećeni predstojećim utakmicama baraža.

Za reprezentaciju Srbije u prvom meču zbog žutih kartona neće moći da igraju Milan Rodić i Nikola Ninković.

Evropsko prvenstvo za mlade održaće se od 5. do 18. juna u Izraelu.

Janković, koji pored uloge selektora mlade reprezentacije radi i kao trener fudbalera Crvene zvezde, kazao je da će se u slučaju plasmana Srbije na Evropsko prvenstvo sastati sa čelnicima nacionalnog Saveza i razgovarati o daljem statusu.

Trener je po dolasku u Zvezdu postigao dogovor da vodi reprezentaciju do kraja kvalifikacija.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.