Bodiroga: Proveo sam fenomenalne godine u Atini

On je podsetio da je u glavnom gradu Grčke zabeležio neke od najvećih uspeha u karijeri, pre svih osvajanje zlata na Evropskom prvenstvu 1995. i titule na Svetskom prvenstvu 1998. godine.

"Proveo sam, igrajući za Panatinaikos, četiri fenomenalne godine, stekao mnogo prijatelja i osvoji dosta trofeja. Uvek rado dolazim ovde. Ideja da svi ponovo budemo na jednom mestu je fenomenalna i zaista uživam", rekao je Bodiroga novinarima u Atini.

Bodiroga je dodao da sa navijačima Panatinaikosa postoji poseban odnos iako su, dok je igrao za Srbiju, svesrdno navijali protiv njega.

"Postojao je rivalitet između nas i Grčke na reprezentativnom planu, ali se to zaboravljalo kada smo dolazili u klubove. U tom periodu smo zasluženo pobeđivali, jer smo bili bolji i osvojili sve trofeje. Što se tiče trofeja sa Panatinaikosom, srećan sam što sam bio deo tog slavnog kluba", istakao je Bodiroga.

Košarkaški treneri Dušan Ivković i Željko Obradović večeras će na manifestaciji "Srbi u grčkom sportu" postati počasni građani Atine. Manifestaciju organizacuju ambasada Srbije i poslovni Savet Grčka-Srbija, a pod pokroviteljstvom predsednika Grčke Karolosa Papuljasa.

(Tanjug)

Pogledajte još