Parlament sutra raspravlja o ukidanju imuniteta bivšem ministru

Skupština Srbije sutra će raspravljati o ukidanju imuniteta poslaniku DS Oliveru Duliću, koga Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti za zloupotrebu službenog položaja.

Sednicu republičkog parlamenta sa samo jednom tačkom dnevnog reda – Predlogom odluke o ukidanju imuniteta Duliću, sazvao je predsednik parlamenta Nebojša Stefanović i to na zahtev skupštinskog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Taj odbor je juče na sednici, koja je bila zatvorena za javnost, predložio parlamentu da Duliću, koji je u prethodnoj vladi bio ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, ukine imunitet, na koji se on pozvao kada je policija juče pokušala da ga privede u njegovoj kući u Subotici, po zahtevu Tužilaštva.

Tužilaštvo je tražilo skidanje imuniteta zbog vođenja krivičnog postupka, jer postoji osnovana sumnja da su Dulić, ali i njegov bivši pomoćnik Nebojša Janjić i direktor “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi izdavanja dozvole slovenačkoj firmi “Nuba invest” za postavljanje optičkih kablova duž puteva u Srbiji i tom prilikom prekršili Zakon o planiranju i izgradnji.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još