Mark Veber vozi sa slomljenom nogom

MELBURN, 27. marta 2009. (Beta-Rojters) - Većina ljudi bi zadrhtala na pomisao da vozi 300 kilometara na sat, ali Australijanac Mark Veber toliko uživa u tom iskustvu da namerava da to radi sa slomljenom nogom.

Vozač Red Bula iz Formule jedan umalo je propustio početak sezone pošto je slomio nogu u biciklističkoj nesreći u Tasmaniji u novembru.

Veber je prošao čitav niz komplikovanih i velikih operacija, uključujući i umetanje titanijumskih uložaka koji bi držali kosti spojene, a sve to samo da bi se oporavio na vreme za trku u njegovoj zemlji.

"Noga mi je pukla na pola, tako da joj treba vremena da se oporavi. Iznenadio sam se kada sam čuo koliko će to trajati, ali su mi rekli da to toliko traje", rekao je Veber.

"Bio sam okružen dobrim ljudima i dobijao sam jako dobre savete u pravo vreme da se operišem i drugi put i da od tada počnem oporavak. To je bilo vrlo važno jer nismo imali mnogo vremena", objasnio je vozač.

Veber je rekao da ne oseća bol dok sedi za volanom, ali da je sasvim drugačije kada je van kokpita.

"Ne muči me mnogo u autu. Najveći izazov je u stvari doći do staze. Nemam problema s tim. Odmaram se svako veče najbolje što znam. Biću dobro posle prvih nekoliko trka", rekao je on.

Veber je vozio 121 trku, ali nije nijednom pobedio. Ohrabrenje mu je, međutim, doneo današnji trening, na kome je postavio četvrto najbrže vreme.

"Nismo dovršili fino 'tesanje' bolida i pokušavamo da ga unapredimo i dalje. Nije bio loš krug, a, iskren da budem, bio sam malo iznenađen. Imali smo malo problema sa trzanjem, a potreban je samo jedan mali trzaj da nam propadne nedelja, tako da hoćemo da to uklonimo", rekao je Veber.

Pogledajte još