Mihajlović hoće pobede protiv Belgije i Makedonije

"Zadovoljiću se samo sa šest bodova u naredna dva meča. Razmišljam tako da sve možemo da pobedimo i na taj način pripremam ekipu. Da li će tako biti, videćemo", rekao je Mihajlović novinarima u Beogradu.

Srbija će u trećem i četvrtom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo igrati 12. oktobra protiv Belgije u Beogradu i četiri dana kasnije u Skoplju protiv Makedonije.

"Dovoljno je da se pogleda gde Belgijanci igraju. Njih 14 je u engleskoj Premijer ligi, gde su vodeći igrači. Favoriti su na papiru, što ne znači da će biti i na terenu. Videćemo ko će tog dana biti raspoloženiji i imati više sreće", rekao je Mihajlović.

U prethodne dve utakmice Grupe A reprezentacija Srbije igrala je nerešeno sa Škotskom u gostima (0:0) i pobedila je Vels u Novom Sadu sa 6:1.

"Igra protiv Velsa je bila zadovoljavajuća, ali ja hoću još bolje. Igrali smo visoki presing, lopta je bila na zemlji, bilo je kratkih dodavanja, a igrači su menjali pozicije. To je pravi put, međutim, sada idu teže utakmice i videćemo kako će biti", dodao je Mihajlović.

On je kazao da će napadač Partizana Marko Šćepović protiv Belgije "sigurno ući u igru", što će biti njegov debi, a prvi put poziv u A selekciju danas su dobili i vezni igrači Alen Stevanović iz Torina i Nikola Krstičić iz Sampdorije.

"Uzdam se mnogo u Šćepovića. On zna da igra, da daje golove i drži loptu i kada bude potpuno spreman, neće biti problema sa špicem. Krstičić i Stevanović imaju karakteristike koje su mi potrebne na njihovim pozicijama. Svim svojim kvalitetima zaslužuju da budu u reprezentaciji, a da li će tu ostati, zavisi samo od njih", kazao je selektor.

On je rekao da zna kojih osam reprezentativaca će početi utakmicu s Belgijom, dok će o trojici naknadno odlučiti.

"Kod mene su svi standardni i svi znaju da mogu da igraju, a ko nije zadovoljan ako se nađe na klupi ili na tribinama, nije nam potreban"
, dodao je Mihajlović.

Beta

Pogledajte još