Trijumf Džonija Holideja na koncertu u Njujorku

NJUJORK, 8. oktobra 2012. (Beta-AFP) - Njujorški fanovi legendarnog francuskog rok pevača Džonija Holideja dočekali su ga u nedelju uveče na nogama i zajedno s njim pevali sve pesme do kraja veoma uspešnog koncerta, prvog u Njujorku u njegovoj 50-ogodišnjoj karijeri.

Posle dva mega koncerta u Montrealu, na kojima je u četvrtak i petak bilo po 15.000 ljudi, Džoni je izabrao intimnije okruženje za Njujork, Teatar Bikon sa 2.800 mesta, izgradjen 1929. godine.

Obučen u crne kožne pantalone i kožni prsluk, sa srebrnim krstom oko vrata pevač nije morao mnogo da se trudi da "zapali" publiku.

Publika, velikim delom Francuzi koji žive u SAD, već je unapred bila osvojena, mnogi su napamet znali sve pesme na repertoaru. Čim je izašao na scenu, oni su ustali i ostali na nogama tokom celog koncerta od dva sata.

Džoni je pevao svoje najveće hitove "Ah Marie", "Quelque ćose de Tennešee", "Hey Joe" , "Jolie Sarah", "Que je t'aime", ukupno oko dvadeset pesama.

Otpevao je dve pesme na engleskom, uključujući i "I'll never let you go" Elvisa Prislija, a završio je pesmom Žaka Brela "Quand on n'a que l'amour".

Gledaoci su na izlasku sa koncerta rekli da su srećni da je Džoni Holidaj i pored toga što ima 69 godina, i što je nedavno imao zdravstvene probleme, i dalje onaj isti.

Pogledajte još