Henes: Očekuje nas brutalna borba za Riberija

BERLIN, 27. marta 2009. (Beta-Rojters) - Tim menadžer nemačkog fudbalskog šampiona Bajerna iz Minhena Uli Henes rekao je da će taj klub morati "brutalno da se bori" kako bi u svojim redovima sačuvao jednog od najboljih igrača Frenka Riberija, uprkos tome što Francuz ima važeći ugovor sa klubom do 2011. godine.

Čelnici Bajerna su u nekoliko navrata isticali da nisu spremni da prodaju francuskog internacionalca, nakon što ih je prošle sezone predvodio do osvajanja titule šampiona i Kupa Nemačke.

Međutim, Henes je rekao da je nekoliko velikih evropskih klubova zainteresovano da za veliki novac dovede Riberija u svoje redove.

"Cilj nam je da uradimo sve kako bismo zadržali Riberija u timu. Ali to će biti brutalna borba... Sigurno je da će stizati ponude za njega i važno je da svima jasno stavimo do znanja da želimo da ga zadržimo", rekao je Henes za "Bild".

Henes je ocenio da agenti fudbalera imaju najveće interese prilikom transfera igrača, jer mnogo novca zarade od provizija.

"Kada počnu priče o transferima savetnici vrebaju svoje šanse. Oni zarađuju prilikom prodaje igrača, a ne kada njihov klijent igra godinama za isti klub", smatra Henes.

Riberi je iz Marseja 2007. godine prešao u Bajern iz Minhena, za koji je odigrao 68 utakmica i postigao 29 golova.

Pogledajte još