Za organsku proizvodnju 400 miliona dinara

BEOGRAD, 8. oktobra 2012. (Beta) - Ministarstvo poljoprivrede je predložilo da se iz budžeta naredne godine za organsku proizvodnju opredeli 400 miliona dinara, izjavio je u ponedeljak državni sekretar u tom ministarstvu Dejan Krnjajić.

On je na konferenciji o mogućnosti bržeg razvoja organske proizvodnje u Srbiji, rekao da će taj novac biti podsticaj za one koji žele da ulažu u organsku proizvodnju u Srbiji.

"Ministarstvo poljoprivrede i Vlada Srbije prepoznaju organsku proizvodnju kao veoma važnu oblast, koja može da plasira svoje proizvode u svetu", rekao je Krnjajić.

Savetnica za organsku poljoprivredu u Ministarstvu poljoprivrede Jelena Milić izjavila je da će kroz zakon o podsticajima poljoprivredi i ruralnom razvoju opredeliti subvencije za organsku proizvodnju, što će biti dugoročno rešenje i pomoći onima koji žele time da se bave.

Ona je navela da je završen tekst Nacionalnog akcionog plana za razvoj organske proizvodnje i da će se uskoro naći u javnoj raspravi, a da će do kraja oktobra biti završene izmene i dopune zakona o organskoj proizvodnji.

Pogledajte još