Karta sveta po Facebooku: Koje se zemlje najviše lajkuju?

Društvene mreže i mobilne tehnologije promenile su način na koji ljudi komuniciraju, a pre nekoliko dana je Facebook ponosno objavio da ima milijardu aktivnih korisnika na osmogodišnjoj platformi.

Nova interaktivna karta koja je objavljenja prikazuje ko je s kim najveći prijatelj na Facebooku. Na Na primer, ako odabrete Jordan, na karti možete da vidite da Facebook korisnici iz ove zemlje imaju najviše veza sa stanovnicima palestinskih teritorija, a to se odnosi na Egipat, Izrael, Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate.

Karta se fokusira na istorijske, ekonomske, jezičke i kulturne veze koje povezuju neke dve zemlje, a može biti razvrstana i po zajedničkim jezicima koji se koriste širom sveta, piše Mashable, a prenosi hrvatski "Dnevnik".

"Imigracije su jedna od najjačih veza koja veže susede jer imamo jako puno onih koji prelaze granice i traže posao u susednim zemljama te onih koji žele da ostati u kontaktu s ljudima koje su upoznali na putu" napisala je Mia Njuman, autorka ove interaktivne karte.

Pogledajte još