Ministri NATO u sredu o Kosovu, ali bez ikakvih novih odluka

BRISEL, 8. oktobra 2012. (Beta) - Ministri odbrane NATO će, na zahtev Nemačke, u sredu u Briselu "razmotriti trenutne prilike na Kosovu i dobiće najnoviji izveštaj o toku operacije Kfora", saopštili su danas novinarima zvaničnici u sedištu NATO.

"Biće to prevashodno tehnička rasprava i nije predvidjeno da se donose bilo kakve odluke oko smanjenja trupa ili taktičko-operativnih pitanja", rekli su zvaničnici NATO agenciji Beta, ukazavši na to da je nemački general komandant Kfora, i da glavninu trupa u operativnoj rezervi Kfora takodje daje Nemačka.

Na pitanje da li će biti razmotreno i delovanje NATO trupa na severu Kosova, Beti je rečeno da nikakve odluke oko prelaza ili drugih poteza Kfora neće biti na dnevnom redu ministarskog zasedanja.

Ministrima će, kako je rečeno, vojni čelnici NATO dati podroban uvid u stanje i operaciju Kfora na Kosovu.

Akreditovane novinare u sedištu NATO su o temama zasedanja ministara odbrane upoznali visoki nadležni zvaničnici, koji su glavnu pažnju posvetili tekućoj operaciji NATO u Avganistanu i pripremama da se NATO i partnerske trupe do kraja 2014. povuku iz te zemlje.

Pogledajte još