Avanturista Bir Grils u novoj emisiji na NBC-u

NJUJORK, 8. oktobra 2012. (Beta-AP) - Avanturista Bir Grils (Bear Grylls), nekadašnja zvezda Diskaverijevog serijala "Man vs. Wild" (Čovek protiv divljine) dobiće sličan posao u novom serijalu televizijske mreže En-Bi-Si (NBC) "Get Out Alive".

NBC je danas saopštio da će Grils u "Get Out Alive" (Ostati živ) voditi dva takmičarska tima u divljinu.

Prema njegovim rečima, takmičari će učiti veštine preživljanja i timske veštine, ali će morati da iskuse i malo bola pre no što na kraju budu nagradjeni.

U "Man vs. Wild", Grils je iskušavao sopstvene veštine preživljavanja u najopasnijim divljinama na planeti.

"Get Out Alive" će početi da se prikazuje sledećeg leta. Grils će biti koproducent serijala zajedno sa studijem Elektus (Electus) koji vodi Ben Silverman, jedan od bivših NBC-jevih šefova.

Grils je 1998. godine ostvario dečački san - postao je najmladji Britanac koji se popeo na Maunt Everest, i time je ušao u Ginisovu knjigu rekorda. To se dogodilo samo 18 meseci pošto je teško povredio ledja.

Učestvovao je u još nekoliko ekstremnih podviga na Antarktiku, na Himalajima i drugim mestima, a 2010. godine je u gumenom čamcu, opremljenom za razbijanje leda prošao kroz Severozapadni prolaz, kroz ostrvlje na severu Kanade.

Pogledajte još