Janković: Nema udaranja glavom u zid

"Danas je novi dan. O onome što se desilo u Subotici razmišljali smo juče i sada se okrećemo novim obavezama. Naučio sam da idem dalje i da nema udaranja glavom u zid. Ukoliko nekad i treba da se udari glavom u zid, onda je bolje da se to uradi pre meča. Sad se okrećem reprezentaciji, maksimalan fokus je na Englezima. To sam tražio i od igrača i u očima im vidim da je to tako", rekao je Janković Tanjugu u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Dres mlade reprezentacije nose Zvezdini prvotimci Darko Lazović, Ognjen Mudrinski, Luka Milivojević, Luka Milunović, Filip Mladenović i Aleksandar Pantić, šestorica fudbalera koja su igrala u Subotici.

POGLEDAJ VIDEO: Spartak - Crvena zvezda 3:0

"Reprezentacija je nešto posebno, nešto što pripada svima nama. Čak ukoliko nekome misli odlutaju na poraz u Subotici, mora pod hitno da se vrati. Ovde je u pitanju velika grupa ljudi, puna entuzijazma, koja radi ozbiljno i predstavlja Srbiju. Zato je važno da fokus bude na Englezima", konstatovao je Janković.

Na pitanje da li poraz u Subotici može da bude dodatni motiv protiv Engleske, jer će momci želeti da se "iskupe", Janković je rekao: "Svaki poraz je motiv da se u sledećem meču bude bolji. Međutim, lako je sada pronaći motiv. Voleo bih da isti pristup imamo i posle pobeda i da se preispitujemo kada su novine pune pohvala, a ne samo kada nas 'pljuju' po štampi. Zato sam rekao igračima da danas ne čitaju novine i preporučio im jedino Politikin zabavnik".

(Tanjug)

Pogledajte još