Paramaunt uzvraća udarac: Tematski park vredan 2,5 milijarde evra!

Kompanija "Paramaunt", poznata po tradicionalno uspešnim filmskim projektima koji zarađuju veliki novac na boks ofisu, planira da krene u realizaciju velikog projekta izgradnje tematskog parka u Velikoj Britaniji.

Ova ambiciozna ideja, kojim će "Paramaunt" na svojevrstan način parirati kompaniji "Dizni" i njenom tematskom parku "Diznilend Pariz", koštaće 2,5 milijarde evra i zaposliće oko 27 hiljada ljudi.

Ovo mesto za prvoklasnu zabavu, kako je najavljeno, imaće najveći vodeni park u zatvorenom u Evropi, bioskope, sale za koncerte, pozorišne sale, restorane, hotele i druge atrakcije. Planira se da ovaj "Paramauntov park zabave" bude dva puta veći od Olimpijskog parka u Londonu.

Vođa projekta Toni Sefton za "The Daily Mail" je rekao da se radi o najvećem britanskom projektu nakon Letnjih olimpijskih igara. Ovaj tematski park, koji već od prvih najava deluje veoma uzbudljivo, gradiće se šest godina ukoliko vlada Velike Britanije dozvoli njegovu izgradnju na placu od 872 ara na poluostrvu Svonskomb u Kentu.

- Naša vizija je da stvorimo destinaciju za zabavu svetske klase, prvu takve vrste u Velikoj Britaniji. Zadovoljni smo reakcijama investitora. Na početku smo dugog puta, ali smo ohrabreni podrškom - naglasio je Sefton za "The Daily Mail".

"Paramaunt" je u SAD-u imao šest tematskih parkova, međutim tokom 2006. godine ih prodao zbog reorganizacije kompanije. Trenutno je u izgradnji tematski park u Španiji, a predviđa se da će, kada bude otvoren 2015. godine, svake godine privući tri miliona ljudi.

Pogledajte još