Iznosio sam svoje profesionalno mišljenje

PRIŠTINA, 9. oktobrta 2012. (Beta) - Visoki savetnik predsednice Kosova Ramuš Tahiri je izjavio da su stavovi koje je izneo u emisiji KIM radija bili njegovi i da nije govorio u ime predsednice Kosova.

On je odbacio optužbe koje su iznete u medijima u Prištini da je strukture Srbije na severu Kosova nazvao legalnim i legitimnim, ističući da je rekao da su strukture koje su na severu izabrane u izborima koje je Srbija organizovala na Kosovu neustavne, nelegalne i nezakonite.

" Ja nikada ne govorim u ime predsednice, to čini portparol. To je moje mišljenje i profesionalna analiza. Niko nikome ne može reći da je paralelan (institucija) ako je to jedina institucija. Ja sam rekao da su ove strukture neustavne, nelegalne pošto nisu izabrane niti deluju prema zakonima Kosova. Rekao sam da ove strukture treba rasformirati i u tim opštinama održe opštinski izbori (koje organizuje) Kosovo,kazao je Tahiri u izjavi za dnevik Bota sot.

Rekao sam da treba otvoriti dijalog sa gradjanima Kosova na severu zemlje i legitimnim predstavnicima gradjana u tom delu zemlje, kazao je Tahiri.

" Stojim iza ovakvog stava i to je moje ubedjenje i mišljenje ", kazao je on.

Tahiri je rekao da su iz njegovog intervijua koji je trajao više od pola sata izvućene nekoliko rećenica i ni jedan medij na Kosovu nije našao za shodno da taj interviju objavi u svojim izdanjima.

Pogledajte još