Madona usvaja četvorogodišnju devojčicu iz Malavija

LILONGVE, 28. marta 2009. (Beta-Rojters) - Američka pevačica Madona podnela je zahtev za usvajanje četvorogodišnje devojčice iz Malavija po imenu Mersi Džejms. Devojčica živi u istom sirotištu u kojem je Madona 2006. usvojila Dejvida Bandu, koji je tada imao godinu dana, izjavili su neimenovani malavijski zvaničnici.

"Njeno ime je Mersi Džejms iz sirotišta Kuća nade u Mčidžiju. Nema oca ni majku, oboje su umrli. Juče smo dovršili procenu zahteva koji će sud razmotriti sledeće nedelje", kazao je Rojtersu neimenovani zvaničnik ministarstva za socijalnu zaštitu. Sudski službenici potvrdili su ime deteta i naveli da će se Madona ili njeni predstavnici u ponedeljak pojaviti na sudu radi razmatranja zahteva o usvajanju. Očekuje se da će pop zvezda u Malavi doputovati ovog vikenda.

Neke malavijske organizacije usprotivile su se Madoninom usvajanju pre tri godine, optužujući vladu da krši zakon koji strancima zabranjuje usvajanje dece u Malaviju. Procedura usvajanja Dejvida Bande okončana je tek prošle godine.

Pogledajte još