Vučić hapsi još jednog ministra?

Aleksandar Vučić je rekao da zbog toga traži podršku predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Ivice Dačića.

Upravo zbog toga on se javnosti obratio otvorenim pismom u kom traži podršku za dalju borbu protiv korupcije.

Premijer Ivica Dačić, komentarišući Vučićevo pismo, za Blic je rekao da na temi korupcije u Vladi nije bilo nikakvih razmimoilaženja.

"Borba protiv kriminala i korupcije i njihovo smanjenje je cilj koji je oval vlada najavila i zajedno smo u toj borbi od njenog formiranja. Kao premijer, očekujem podršku i rad svih ministara i ne samo na tom cilju, kao što će svi ministri koji rade na načelim akoje smo utvrdili imati moju podršku. Biro za borbu protiv kriminala i korupcije radi u punom sastavu i veoma efikasno. Komunikacija među članovima vladew je kvalitetna i mimo redovnih zasedanja koja više nisu telefonska," rekao je Dačić.

Povodom istrage protiv bivšeg ministra Olivera Dulića u predmetu "Nuba Invest", Press piše da je u iskazu pred specijalnim tužiocem pomenut ministar za saobraćaj Milutin Mrkonjić sa spornim izdavanjem dozvola za postavljanje optičkih kablova na relaciji Batrovci-Beograd slovenačkoj kompaniji „Nuba invest".

Direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak je, navodno, u istrazi rekao da su ga dva ministra uveravala da se ne radi o magistralnoj infrastrukturi, već da se dozvola traži samo za određenu relaciju izgradnje na potezu od Batrovaca do Beograda i da za to nije potreno sprovesti ni tender ni složeniji postupak.

Putna infrastruktura i "Putevi Srbije" bili su u direktnoj nadležnosti ministarstva koje je Mrkonjić vodio, a kako piše Press, Zoran Drobnjak je na tu funkciju postavljen kao njegov kadar.

Pogledajte još