Vlada usvaja akcioni plan na osnovu izveštaja EK

BEOGRAD, 9. oktobra 2012. (Beta) - Vlada Srbije će, posle predstavljanja godišnjeg izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije, usvojiti akcioni plan koji priprema vladina Kancelarija za evropske integracije, najavio je u utorak direktor Kancelarije Milan Pajević.

Na konferenciji za novinare Centra za spoljnu politiku i Fondacije Fridrih Ebert o prevazilaženju prepreka u procesu evropske integracije Srbije, Pajević je kazao u Beogradu da će akcioni plan proizaći iz izveštaja EK koji će sutra biti objavljen, a koji će evropski komesar za proširenje Štefan File u četvrtak predstaviti u Beogradu srpskim zvaničnicima.

Prema njegovim rečima, ne očekuje se ništa senzacionalno, ni pozitivno ni negativno, u godišnjem izveštaju EK o napretku Srbije, koji će biti jedan od najoskudnijih izveštaja do sada jer je veliki deo godine bio posvećen izbornim i postizbornim aktivnostima.

Odgovarajući na pitanje novinara, Pajević je istakao da se u nacrtu izveštaja EK nije pominjalo potpisivanje sporazuma o dobrosusedskim odnosima sa Kosovom kao uslov za Srbiju.

Pogledajte još