Prioritet su domaća takmičenja

BEOGRAD, 9. oktobra 2012. (Beta) - Trener odbojkašica Crvene zvezde Ratko Pavličević rekao je u utorak da su prioritet ekipe u predstojećoj sezoni domaća takmičenja, a da će u Ligi šampiona probati da osvoje što više bodova.

"Domaća takmičenja su prioritet. U Evropi nas čeka mnogo jakih timova i to će nam, pre svega, biti škola za mlade igračice", rekao je Pavličević novinarima na promociji tima u Beogradu.

"U Evropi ne možemo da pretimo, ali možemo da obećamo da ćemo probati da odigramo na nivou. Nećemo dati na sebe. Probaćemo da osvojimo što više poena, možda neki set, a bilo bi lepo i pobedu", rekao je Pavličević.

Zvezda će u Ligi šampiona igrati sa moskovskim Dinamom, Lokomotivom iz Azerbejdžana i poljskom Fakro Mušinom.

Zvezda je tokom celih priprema imala problema sa povredama, a bile su odsutne i reprezentativke iz raznih uzrasta. Tim se kompletirao tek dve nedelje pre početka prvenstva, ali je onda ostao bez starterke Nikoline Lukić, koja je dobila mononukleozu.

Kapiten Ana Bjelica kratko je najavila da "kao i svake sezone, želimo da osvojimo duplu krunu. Mislim da smo dokazali do sada da imamo kvalitet da se vraćamo iz teških situacija i mislim da će se to zadržati i sada, iako je promenjeno mnogo igračica".

Pogledajte još