Dulić negirao krivicu

BEOGRAD, 9. oktobra 2012. (Beta) - Bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić negirao je u utorak tokom saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal da je zloupotrebio službeni položaj nakon čega je pušten kući.

Nakon Dulićevog saslušanja, koje je trajalo više od četiri sata, novinarima je njegov advokat Miloš Paligorić rekao da tužilac nije predložio da se Duliću odredi pritvor, dok njegov klijent nije želeo da daje izjave.

Paligorić je rekao da je Dulić tri i po sata iznosio svoju odbranu i odgovarao na pitanja zamenika tužioca za organizovani kriminal. On je objasnio novinarima da je Dulićevo saslušanje bila istražna radnja i da njegov klijent "nije pušten na slobodu jer nije bio ni lišen slobode".

Paligorić je rekao da će se Oliver Dulić dalje posvetiti svojoj profesiji, struci i porodici i da je apsurdno što je ceo proces propraćen sa velikom pompom, "s obzirom da se radi o bagatelnom krivičnom delu".

Dulić je, u kratkom obraćanju novinarima, rekao da je u ponedeljak obećao da neće više davati izjave i da stoji iza toga.

Pogledajte još