Filip Čović otišao iz Zvezde zbog pritiska

Plejmejker je svoju odluku saopštio treneru Vladi Vukoičiću na prepodnevnom treningu, i kazao je da je ona konačna.

"Dugo sam razmišljao i doneo sam odluku da odem iz Crvene zvezde i da svoju košarkašku karijeru nastavim u nekom drugom klubu. Pritisak, negativne komentare i uvrede više nisam mogao da izdržim. Ne smatram da sam zbog toga slabić, samo ih je bilo previše", preneo je klupski sajt Čovićeve reči.

Mladi plejmejker često je bio na udaru kritika navijača, od kojih deo smatra da je on protežiran iz nepotizma.

"Nije u pitanju samo pritisak, jednostavno nisam želeo više da na bilo koji način budem predmet za omalovažavanje moje porodice. Bilo mi je teško da se nosim sa svim tim problemima, a to se u nekoliko navrata negativno odražavalo na moje zdravlje i zato sam rešio da sve to prekinem i zaustavim", rekao je Čović.

"Košarka je za mene uvek predstavljala veliko zadovoljstvo, a sada sam došao u situaciju da više ne mogu normalno da treniram i igram, ne osećam se dobro na terenu, pa ne želim više da se mučim"
, dodao je on.

Čović je kazao da je i ovako želeo da "oslobodi" Zvezdu, jer nije želeo da neko takav klub pretvara u njegovog taoca.

"To preteško breme neistine više nisam mogao da nosim i nisam želeo da trpim. Da opet ne bi bilo nekih negativnih komentara i da ne bih bio pogrešno shvaćen, ova odluka nema nikakve veze sa dolaskom novog trenera Vlade Vukoičića", rekao je Čović.

Sin Nebojše Čovića rekao je da nikada nije bio protežiran, jer o minutaži odlučuje trener, a ne predsednik kluba.

"Tako je bilo kod Svetislava Pešića, Milivoja Lazića, a tako je bilo i sada kod Vlade Vukoičića. Igrao sam onoliko koliko sam zasluživao, nekada manje, a nekada više...Priče tog tipa da sam dobijao više prostora jer sam predsednikov sin su veoma zlonamerne i neistinite"
, rekao je Čović.

Za sada se ne zna gde će Filip Čović nastaviti karijeru.

Crvena zvezda je sezonu u Jadranskoj ligi počela sa dva poraza i jednom pobedom.

Beta

Pogledajte još