Vukoičić: Imamo velike ambicije u Evrokupu

Crveno-beli će igrati u grupi H zajedno sa španskim predstavnikom Kahasolom, italijanskim Dinamom Sasari i francuskim Orleanom.

Trener Crvene zvezde Vlada Vukoičić kratko je prokomentarisao žreb:

"U ovom trenutku nismo detaljno analizirali svaki tim, jer je bilo mnogo opcija. Informacije koje trenutno imamo o rivalima su uglavnom vezane za prethodne sezone" počeo je priču Vlada Vukoičić i potom nastavio:

"Kahasol dolazi iz Španije, a nepisano je pravilo da iz ove zemlje dolaze ubedljivo najozbiljniji timovi. Kada izbore igranje u evrokupovima obično su na istom nivou kao prethodne sezone ili su još bolji. Znajući trenera, čak i neke naše internacionalce koji igraju tamo Kahasol je svakako jedna od najkvalitetnijih ekipa sa visokim ambicijama. Sasari je za mene prilična nepoznanica. Ne znam njihov sastav, kako igraju niti ko su im nosici igre. Ali, imamo mesec dana da ih upoznamo i proučimo, vidimo u kakvoj su formi. Ipak, ono što se može reći da dolaze iz tradicionalno košarkaške zemlje i da su ekipa višeg rejtinga. Orlean kao i većina francuskih ekipa igra atletsku košarku. Mogu da budu neprijatrni kada se uđe u njihov ritam, ali mogu i neprijatno da iznenade slabijim partijama što nije bio redak slučaj u evrokupovima".

I pored ne baš najpovoljnijeg žreba Vlada Vukoičić veruje u svoj tim:

"Što se nas tiče, ko god da od protivnika bude na drugoj strani smatram nismo bez šansi a naše ambicije su da u svakom meču idemo na pobedu. Ipak, trenutno imamo prečeg posla nego da razmišljamo o rivalima u Evrokupu. Ima još dosta vremena do početka ovog takmičenja, ićićemo od utakmice do utakmice, a svakog protivnika ćemo detaljno analizirati. U svakom slučaju imamo velike ambicije", rekao je Vlada Vukoičić i na kraju zaljučio:

"Ono što je najbitnije je da bar putovanja ne bi trebalo da budu komplikovana. Mogli su da nam zapadnu i neki timovi u čije zemlje se putuje po ceo dan, gde je neophodno imati po dva tri leta. Mislim da sa te strane ne bi trebalo da bude problema".

Takmičenje u Evokupu počinje 7. novembra.

Pogledajte još