Nastavak subvencija za stambene kredite

BEOGRAD, 10. oktobra 2012. (Beta) - Vlada Srbije obezbedila je u sredu iz budžeta dodatnih 500 miliona dinara za subvencionisane stambene kredite u 2012. godini, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede.

Kako se precizira, Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) obavestila je poslovne banke da je spremna da nastavi da prima nove zahteve za dobijanje subvencionisanih kredita.

Ističe se da se prijem novih zahteva očekuje već od ponedeljka, kao i da su uslovi za korisnika kredita ostali nepromenjeni.

Izmenama i dopunama uredbe o merama podrške gradjevinskoj industriji kroz dugoročno stambeno kreditiranje u 2012. godini, koje je usvojila srpska vlada, kako se ističe, nastavlja se projekat koji se uspešno realizuje još od 2005. godine i koji je dao veliki doprinos razvoju tržišta nekretnina u Srbiji.

Ta uredba predvidja novine u pogledu skraćenja i ubrzanja same procedure odobrenja subvencionisanog kredita, tako što će ubuduće Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita sastavljati nacrt ugovora izmedju korisnika i Republike Srbije.

Na zvaničnoj veb prezentaciji Korporacije (www.nkosk.rs) svima će biti dostupni dijagrami aktivnosti samog postupka odobrenja, kako subvencionisanih, tako i komercijanih kredita.

Pogledajte još