Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu uhapšeno 12 osoba

ZAGREB, 10. oktobra 2012. (Beta) - Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu uhapšeno je 12 osoba zbog sumnje da su počinili krivična dela primanja mita, davanja mita i zloupotrebe sluzbenog položaja, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija nije saopštila detalje antikorupcijske akcije, niti identitet uhapšenih, ali mediji navode da su medju uhapšenima profesor anatomije, dvoje njegovih asistenata, sekretarica studentske službe i nekoliko studenata koji su navodno kupovali ispite.

Protiv njih je podneta krivična prijava.

Dekan Medicinskog fakulteta Davor Miličić izjavio je za Novi list da se za korupciju sumnjiče profesor i dvoje zaposlenih za tom zagrebačkom fakultetu. Oni su odlukom uprave fakulteta suspendovani dok traje istraga, a dvoje studenata dobili su zabranu studiranja, piše na svom portalu Riječki dnevnik.

Prema pisanju medija, reč je o nastavku antikorupcijske istrage Indeks, pokrenute 2007. na zagrebačkom Saobraćajnom i Pravnom fakultetu. Tom akcijom bilo je obuhvaćeno više od sto profesora, studenata i članova njihovih porodica.

Do sada je pravosnažno završen samo slučaj kupoprodaje ispita na Saobraćajnom fakultetu, gde je na zatvorske kazne osudjeno devet profesora i četvoro posrednika, a profesori su dobili i petogodišnju zabranu profesorskog rada. Pored njih, 17 osoba je kažnjeno uslovno.

Pogledajte još