Uskoro ćete moći da "želite" na Fejsbuku

Pretpostavlja se da je to korak na putu do opcije "buy" ("kupi") kojim će se, kako piše Mashable otvoriti novo poglavlje e-trgovine, tzv. F-trgovina, odnosno prodaja zasnovana direktno na socijalnim mrežama.

Facebook se udružio sa nekoliko brendova, kao što su Pottery Barn, Victoria’s Secret i Neiman Marcus kako bi testirao novu platformu koja korisnicima omogućuje tri osnovna načina interakcije sa nekim proizvodom ili uslugom. To su "want", "collect" ("sakupi") i svima poznati "like".

Primetili smo da poslovni sektor često koristi Pages za deljenje informacija o svojim proizvodima preko foto albuma – naveo je portparol Facebook-a u svojoj pisanoj izjavi objašnjavajući šta ih je podstaklo na ove inovacije.

Nova alatka koju, za sada, samo odabrane kompanije mogu da upotrebljavaju zove se Collections i omogućava da korisnici kliknu "want" na slici proizvoda koji bi želeli da kupe, a ta informacija će biti vidljiva njihovim prijateljima. Kolekcije će biti prikazivane u news feed-u.

Ove nove promene na Facebooku mogu se uporediti s Pinterestom, društvenom mrežom koja omogućava da korisnici kreiraju grupe proizvoda koje bi želeli imati ili kupiti.

Pogledajte još