Vladan Lukić gubi moć

Ruska naftna kompanija će ubuduće novac slati Sportskom društvu crveno–belih, koje će ga po jasno utvrđenom kriterijumu u najvećem procentu distribuirati fudbalskom klub, dok će ostatak ići ostalim članovima brojne familije.

Deo "kolača” za fudbalere je vredan četiri miliona evra, a na insistiranje generalnog sponzora biće namenjen, pre svega, za isplate igrača i zaposlenih i omladinsku školu.

Rusi na taj način, nesumnjivo, šalju jasnu poruku. Kako se može čuti, posle više od dve godine saradnje, daleko veće poverenje uživa prvi čovek crveno–bele porodice Petar Škundrić, koji je i najzaslužniji što je "Gasprom ušao u sponzorski pul, nego Vladan Lukić i njegovi najbliži saradnici.

Sve to ukazuje da će predsedniku fudbalskog kluba oslabiti moć, jer njegov Upravni odbor više neće moći da raspolaže sa ruskim novcem po sopstvenom nahođenju.

Predstavnici "Gasproma” su veoma nezadovoljni kako se do sada trošio novac, pogotovo kad je reč o angažovanju igrača iz Južne Amerika. Kap je čašu prelila, izgleda, informacija da Brazilac Evandro sad u Estorilu igra za šest hiljada evra mesečno, dok je u Zvezdi zarađivao pet puta više!

Izvor: www.zurnal.rs

Pogledajte još